Postberlin

01.06.2013 kl. 23:35

Ja, det gick ju inte så bra att blogga från Berlin. Dels för att jag inte orkade släpa med mig den under de långa dagarna på vift och dels för att det inte gick att blogga här på ratata från iphonen (dåligt). 

Dessutom var wifi så dåligt i konferensutrymmena att man fick hjärnblödning varje gång man försökte sig på att kolla mejl eller facebook.

Men i efterhand, en natt då jag inte kunde sova, samlade jag ihop några tankar från resan och konferensen:

Jag har så mycket att säga om konferensen i Berlin att mina tankar blir gröt. Samtidigt som den delvis fyllde sitt syfte (inspirerade och gav tankeställare) så föll den på oförmåga att bibehålla en jämn, hög standard på föreläsningarna.

Jag menar, betalar jag sju, nästan åttahundra euro för en konferens förväntar jag mig en viss standard. Det här tar jag som en självklarhet.

Men, allt var ju självklart inte dåligt och jag serverades faktiskt några av de bästa föreläsningarna jag någonsin varit på varvat med oförlåtligt dåligt dravel. 

Topp tre föreläsningar utan inbördes ordning:

Den första föreläsningen jag var på tog mig med storm. Julie K. Andersen höll en högklassig, smart, rolig och framförallt personlig föreläsning om ett personligt projekt hon arbetat på och ställt ut: Be My Valentine, Bitch. Men blandar man in katt- och humoryoutubes i presentationen är det ju självklart att jag kapitulerar.

Kate Moross är lika gammal som mig och SJUKT begåvad. Jag älskar henne samtidigt som jag vill stjäla hennes liv. Hennes föreläsning var (självklart) också snygg och hon var en av de få som snackade från hjärtat och inte läste av en färdigskriven föreläsning på papper.

Design- och reklambranschens gudinna, Jessica Walsh, avslutade konferensen. Hon var skitnervös och läste innantill, men kom med viktiga tankar och visade supersnygga, innovativa arbeten. När jag blir stor vill jag också ha lika mycket makt som hon.

Sammanfattningsvis, vad jag lärde mig: var inte rädd för nya tillvägagångssätt. Våga arbeta analogt (dvs med händer istället för dator) och kombinera digitalt med analogt. Våga vara personlig. Och framförallt: hur man gör en presentation som fängslar.

Rebelliskt satt jag barfota under i princip varenda föreläsning. Ibland åt jag också på någonting.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Det här är inte en blogg.
Det är en kontaktannons.