Mina 15 minuter hypokondri

10.04.2013 kl. 00:05
Sällan, mycket sällan, blir jag inbillningssjuk, jag med.

 

Jag är inte den hypokondriska typen. Till skillnad från många av mina kompisar. Jag googlar inte symptom och sjukdomar för att självdiagnostisera mig med aids (du kommer aldrig undan aids har jag hört), cancer eller graviditet.

Men i går, under ett svagt ögonblick (läggdags) fick jag en släng hypokondri. Mitt ben hade varit halvt avdomnat större delen av kvällen, men eftersom jag antog att det berodde på konstig halvliggande ställning i soffan eller högst troligen tajta rumpmuskler som klämde åt blodådror reflekterade jag inte desto mer över saken.

Tills jag skulle gå och sova.

Det var en underlig sorts avdomning. Lite som att ha material till en blodpropp som skyfflas fram i venerna för att hitta sin plats att blockera blodet på och göra mig protesbärare resten av livet (amputering, du vet). 

Jag läste bipacksedeln till en medicin jag äter. Om och om igen ögnade jag igenom den. Skannade efter biverkningen blodpropp. Hittade den inte. Sökte upp numret till Giftinformationscentralen som nämndes i sedeln, bara ett klick från att ringa dit. De är tillgängliga 24 h.

Är jag inte för ung för att drabbas av blodpropp? Jag går ju inte på p-piller. En lätt kvävande känsla av panik.

Funderade över vem jag skulle höra av mig till och vara orolig tillsammans med. Problemet var bara tidspunkten på dygnet. De flesta låg redan och sov.

Sen tog jag mitt förnuft till fånga (DÄR är du ju). Konstaterade att jag inte överdoserat medicinen och därför inte löpte någon större risk för att drabbas av biverkningar än annars. Min kropp kan bete sig lustigt ibland, och det här var en av de gångerna bestämde jag mig för.

Jag la mig till rätta och sträckte och spände mina ben några extra undersökande gånger (bara för säkerhets skull). Nöjd över att ha kunnat lugna ner mig själv och övertygad om att min kropp skulle väcka mig om någonting var allvarligt fel släckte jag lampan och stängde ögonen.

Sju och en halv timme senare vaknade jag morgonkissnödig och med två välfungerande spiror.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
MEN ÅH! Fan också. Nu har jag diagnostiserat dig. Du har MS. Eller aids i benen. :( Typiskt. (
catariina14.04.13 kl. 19:16

Det här är inte en blogg.
Det är en kontaktannons.