Bloggposter

Disco i mitt hjärta

Disco i mitt hjärta släppte sin första, 80-talsosande EP förra veckan.

 

Har du råkat missa EP-släppet (4.4) Pink Cassette EP av Disco i mitt hjärta (aka Axel Nordman) tycker jag du genast ska trycka på play nedan. 

Det här är kanske den mest nyskapande musik jag hört göras i Svenskfinland och jag absolut diggar när någon vågar sticka ut och peta runt i den trista musiknormen.

Självklart är jag själv en sucker för 80-tal och det är kanske därför jag dreglar över det här nytillskottet. Älskar hur varje sekund av EPn är fylld med olika, spännande ljud till bristningsgränsen. 

Vanligtvis brukar jag gräla på musik som går före sång, men i stället för att drunkna i musiken tycker jag Axels härligt beslöjade röst framhävs i sin dunkelhet bakom plinkplonkandet.

Låtarna flyter in i varandra när jag lyssnar och plötsligt är EPn slut. Hoppas vi får mera disko snart.

 

Här kan du förresten läsa Catariinas intervju med Axel.

07.04.2013 kl. 13:00

Kanske den bästa svenska musiken just nu

Lyssnar jag på svenskt så lyssnar jag på Kaah, Petter & Lilla Namo och Miss Li.

 

Kaahs comeback får dansfoten att vippa och jag vill bara ha mer.

 

Petter har över 15 års erfarenhet och Lilla Namo är relativt ny. Jag diggar samarbetet. Och låten.

 


Miss Li måste vara en av Sveriges mest produktiva artister. Jag hörde att det var meningen att hon till näst skulle släppa en skiva med låtar som inte platsat på de tidigare albumen (6 st + 2 samlingsalbum), men i stället blir det ett album med helt ny musik. Hon har samtidigt hittat ett helt nytt sound och jag gillar utvecklingen.

01.04.2013 kl. 15:30

Det här är inte en blogg.
Det är en kontaktannons.